Ραγδαίες εξελίξεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Και άλλη δικογραφία με δύο ακόμα βουλευτές
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους πέντε πρώην βουλευτές που ερευνώνται, το αδίκημα αφορά ηθική αυτουργία σε απιστία, με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να αναμένεται να καλέσει άπαντες απευθείας με την ιδιότητα του υπόπτου.
Στα πλαίσια της έρευνας για τη δεύτερη ογκωδέστατη δικογραφία, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «σκόνταψε» πάνω σε άλλους δύο εν ενεργεία βουλευτές, για τους οποίους προέκυψαν ενδείξεις για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, με φερόμενους φυσικούς αυτουργούς, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η συγκεκριμένη δικογραφία, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορά βουλευτές της ΝΔ, διαβιβάστηκε από τους Ευρωπαίους εισαγγελείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών γιατί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δεν εμπίπτει στη δική τους αρμοδιότητα και, ως εκ τούτου, η Εισαγγελία της Αθήνας θα διαβιβάσει το φάκελο στη Βουλή με αίτημα άρσης ασυλίας.
Παράλληλα, για τους πέντε πρώην βουλευτές που ερευνώνται, στα πλαίσια της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, το αδίκημα αφορά ηθική αυτουργία σε απιστία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να αναμένεται να καλέσει άπαντες απευθείας με την ιδιότητα του υπόπτου, αφού πλέον δεν καλύπτονται από ασυλία. Κατά πληροφορίες θα κληθούν για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων και εφόσον προκύψουν επαρκείς ενδείξεις, οι εισαγγελικές αρχές θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης.
Σε ότι αφορά τη δικογραφία με τους 11 νυν βουλευτές και τους δύο υπουργούς, αυτή διαβιβάζεται κατά πληροφορίες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και από εκεί αναμένεται να σταλεί στη Βουλή για άρση ασυλίας.
Κατά πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει καταλήξει στη διατύπωση συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων για τους εμπλεκόμενους βουλευτές (ηθική αυτουργία στις παράνομες επιδοτήσεις και άλλα, για κάποιους βουλευτές σε βαθμό κακουργήματος) και για αυτό ζητά την άρση της ασυλίας τους ώστε να υπάρξει άσκηση ποινικής δίωξης.
Κατά τις ίδιες πηγές η συγκεκριμένη δικογραφία, που αναμένεται να φθάσει ίσως αύριο στη Βουλή, περιλαμβάνει κυρίως απομαγνητοφωνήσεις από τις νόμιμες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ το 2021.